Kujawsko-Pomorskie Forum Akwarystów

akwarium 400L, ogólne
T#353830
Facebook
Reklama

sebus296 poziom 1
#1686818 15.12.2013 18:51:32
witam,oto moja 400tka po restarcie z powodu zmiany podłoża ze żwiru+ziemia ogrodowa,na jbl manado 50l.do niedawna było tak:http://www.youtube.com/watch?v=CkZn7yTsMo0 ,a jak teraz wyjdzie....nie wiem,kilka słów o szkle itp.
akwarium-200/40/50h,400l,z ręki Przemka ze Szczecina
ogrzewanie-tetra tec 300W
oświetlenie-6x20W naświetlacze led
filtracja-2xtetra tec ex 700
nawożenie-co2 butla 2,5kg+kulki glin/torf,micro-macro.
fauna-neony innesa,neony czarne,prystelki,bystrzyki amandy,miedziki,tęczanki gertrudy,danio pręgowane rodostomusy,gupiki,cierniooczki ,kiryski,zbrojniki,molinezje,miczyki,krewetki rc,helenki.
flora-bakopa,limnofilia bezszypułkowa,żabienice,anubias,sagitari­a,nurzaniec,zwartki,nadwódka,i kilka innych.
szkiełko trochę puste,musi zarosnąć,zdjęcia kiepskie(ciężko objąć 2 metry szkła)opcja panorama w tel.też do bani.proszę o łaskawe komentarze oczko

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ ZDJĘCIA. DARMOWA REJESTRACJA

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ ZDJĘCIA. DARMOWA REJESTRACJA

i krewetki rc

sebus296 poziom 1
#1686820 15.12.2013 18:53:44
zdjątka się nie dodały,muszę sprawdzić co nie takzawstydzony
Tarnawa poziom 4 Administrator 
#1686866 15.12.2013 19:40:50
Witam akwarium bardzo mi się podoba, faktycznie jakość filmu słaba, ale doskonale wiem, jak bardzo słaby sprzęt do nagrywania może nie oddawać uroku akwarium, a więc tym bardziej gratuluje zbiorniczka. Brakuje mi tu większych aspektów zarówno co do obsady jak i wystroju, przydał by się jakiś korzeń, który skupiałby na sobie uwagę, również jakaś parką większych ryb, dzięki którym m.in. neony pływały by w zwięzłej ławicy. Dno mi osobiście nie przeszkadza, ja także jestem zwolennikiem większej granulacji. Jednym słowem gratuluje.
PS to właśnie przykład gdzie przydała by się osoba odpowiadająca np wyłącznie za pisownie w wątkach, bo jak się to czyta to widać tę masę błędów i niedociągnięć.
tomeksup poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)
#1686890 15.12.2013 19:49:11
Tarnawa, jako były mod powiem Ci, że mod nie ma możliwości edycji postów. Takie jest to forum. Zajrzyj na stronę producenta.

"Na forum każdy jest specjalistą. Profesjonalista uśmiechnie się czytając bzdury, amator je zastosuje." -cytat Abraham Lincoln
sebus296 poziom 1
#1687054 15.12.2013 21:16:45
witam , tak więc dzięki za wstawienie filmu , który jest nie aktualny. Nie mogę podesłać fotek (problem ze sprzętem)słowa krytyki przyjmuję ze skruchą płacze .A więc podłoże mnie osobiście też przestało się podobać , więc zmieniłem na Jbl Manado ,co chciałem właśnie pokazać . Jak tylko sprzęt reanimuje to podeśle aktualne fotki. Co do obsady , nie wyliczam w sztukach , gdyż wszystkiego jest po kilkanaście lub kilkadziesiąt . Korzenie są 3 średnie , lecz w tym gąszczu nie widać za bardzo. Świadomy jestem iż kilka większych ryb zbiło by resztę obsady w ławice , ale ze skalarami , paletkami itp., skończyłem dawno . Teraz tylko drobne kąsacze pływają. Dzięki za zainteresowanie , pozdrawiam.
sebus296 poziom 1
#1687489 16.12.2013 07:26:30
1 - ile miałeś tego podłoża, bo na filmiku na oko, to ze 3cm.
2 - dlaczego podłoże przestało się Tobie podobać?

tak więc , żwiru było z 45kg+10L ziemi ogrodowe ,tak przód 2,5-3cm , tył z 8cm.Był to żwir z kilku poprzednich szkieł , więc różny gradacją i kolorem (to główny powód zmiany), ale roślinność super na tym rosła , teraz manado jest duużżo więcej , a i kolor mi odpowiada.
Reklama

akwarium 400L, ogólne
T#353830
Facebook
Aby pisać na forum musisz się zalogować !!!
rss · kontakt · załóż własne forum · TestHub.pl · korzystasz z forum? wesprzyj projekt!