Dyski rewelacja. Ale rośliny faktycznie coś w słabej formie. To, co na nich siedzi podobne jest do tego, co ja mam u siebie w akwa. Nawozisz mikro? U mnie był spory niedobór, przy jednoczesnym nadmiarze makroelementów. Wymieniłem też świetlówki i pomału kondycja się poprawia, ale jeszcze daleka droga.
Jeśli kiedy kolwiek powrócę do paletek to na 100 % będzie to zbiornik bardzo surowy .Piach i korzenie to jest klimat dla dysków .Jak wiesz nasz wspólny mentor adam zawsze twierdził że aby paletki były zdrowe i rosły odpada zabawa w roślinki .
Dyskom przeszkadzają nawozy dla roślin ,dodatkowo dyski to producenci dużej ilości amoniaku a do tego jak dodać gnijące resztki jedzenia na dnie to mamy tykającą bombę.Z paletkami bawiłem się kilka lat i wiem że te rybki są piękne jednak istota w ich hodowli to parametry wody .
Cały czas zaglądam,obserwuje i zawsze pomogę w miarę mojej wiedzy. Mam nadzieję że przerwa z akwarystyką nie będzie za długa,bo mam zamiar wrócić do Was z nowymi rybkami za jakiś czas.